Kwaliteit

Het interieur van een Allen orgel bestaat over het algemeen uit drie units, nl. de voeding, versterking en processor. De elektronica voor elke unit is gemonteerd in een metalen case, dit vanwege de zeer hoge veiligheid, brandwerende en stralingsnormen die in Amerika gelden. Daarbij zijn de units via connectoren snel uit te wisselen. Gebruik van soldeerbout is daarbij niet nodig, maar ook niet toegestaan, dit om de hoge kwaliteit te continueren De units van Allen zijn bij ons op voorraad. Bij eventuele calamiteiten van de processor blijven alle oorspron-kelijke gegevens, informatie en intonaties bestaan door het gebruik van het flash card systeem. Een uniek en exclusief systeem, uitsluitend in gebruik bij Allen.

Houten klavieren

De wens van elke zelf respecterende organist. De houten klavieren van Allen hebben een prettig toucher, gelijk aan pijporgelklavieren, zonder de vervelende tegendruk van kunststofklavieren. De toetsdruk is instelbaar. Deze klavieren hebben een wrijving- en onderhoudsvrij contact systeem, goed voor 30-40 jaar probleemloos orgel gebruik.

Real Xpression®

De zwelpedalen van de Allen orgels veranderen niet uitsluitend het volume, zoals bij andere digitale orgels. In plaats daarvan hebben ze reële zwelkastwerking. Als de zwel opent, geeft dit hetzelfde effect als het openen van de zwelkast van een pijporgel; de klankkleur verandert als het zwelpedaal wordt ingetrapt. Bij een 'gesloten' zwelpedaal blijft een zachtere sonore, donkere, klank over. Bij het 'openen' van het zwelpedaal nemen zowel het volume als de helderheid van de klank toe.

Portrait Acoustic

Een zeer belangrijk deel van de klank van een orgel is de kamer, zaal of kerk waar het instrument geplaatst wordt. Elke ruimte heeft zijn karakteristieke eigen-schappen, het is dan ook te kort door de bocht om te spreken van een droge ruimte, slechte of ruimte met een uitstekende akoestiek. Met het Virtual of Portrait Acoustic programma zijn we in staat een galm te programmeren, passend in elke ruimte en passend bij de muziek en wens van de organist. De Portrait Akoestiek is een opgenomen galm, die wij kunnen bewerken tot een verantwoorde akoestiek, die op geen enkele manier afbreuk zal doen aan het klankpalet. En Allen Organ Benelux, die ook eigenaar is van Griffioen Akoestische Systemen, weet als geen ander de akoestische mogelijkheden en eigenschappen op te waarderen naar een hoog niveau, zonder enige verkleuring van de stemmen. Kortom, akoestiek, is een zeer belangrijk ‘register’ op uw orgel, zo niet het belangrijkste register.

Library Suite

Vier, vijf, zes of zeven orgelstijlen in één orgel/speeltafel. Zeer uniek! Elk orgel/stijl is een totaal afzonderlijk orgel, zonder afgeleide stemmen. Elke stijl wordt dan ook afzonderlijk per toets en per stem geïntoneerd. Uiteraard heeft dan elke stijl ook zijn eigen instellingen voor volume-verhoudingen, fluctuaties, akoestiek, tremulanten, enz. Op dit moment zijn beschikbaar de orgelstijlen van Cavaillé-Coll, Algemeen Nederlands/American Classic, Englisch Cathedral, Schlicker, Arp Schnitger, Orchestral en Aeolian-Skinner.

Copyright: Allen Organ Benelux 2022 - Realisatie: Dogravo Drukwerkverzorging, Damwâld