Huiskamer en Kerk

Voor de Benelux hebben wij de meest actuele en gangbare Allen modellen geselecteerd. Qua versterking zijn de Allen orgels voor huiskamer en kerk gelijk. Door de superieure klank en draagkracht van Allen orgels, zijn vele versterkers en speakers overbodig. Standaard zijn alle modellen uitgevoerd met Console Controller voor wijzigen van allerlei handige instellingen en speelhulpen. Het Chimes register wordt vrijwel altijd vervangen door Trompet of Kromhoorn 8 vt. De meubels zijn standaard in eiken of noten uitvoering en in vele kleuren leverbaar en met uitzondering van de Historique modellen voorzien van houten roldeksel met slot. Voor de Benelux zijn de orgels voorzien van luxe Concaaf pedaal. Garantie: voor de Benelux: 10 tot 15 jaar. Voor beschikbare orgelstijlen en garantie: zie link Orgelstijlen & intonatie.

 

Historique en Chancel modellen:

Naast de drie Historique modellen heeft deze serie twee Chancel modellen.

Deze modellen beschikken naast de Nederlandse orgelstijl, standaard over nog drie tot acht orgelstijlen. Zie stoplist en beluister demo's.

 

Historique modellen:

Historique I: met 24 stemmen, 4 orgelstijlen

Historique II: met 28 stemmen, 6 tot negen orgelstijlen
Historique III: met 34 stemmen, 6 tot 9 orgelstijlen

 

Chancel modellen:

CF 4: met 28 stemmen, 4 orgelstijlen

CF 10: met 28 stemmen, 6 orgelstijlen

 

G-modellen

De G-serie zijn standaard basis modellen uitgevoerd met 6 orgelstijlen. Deze orgels kunnen als optie uitgevoerd worden met GeniSys voices. Dat is een stemmenbank met 245 stemmen. Per klavier en pedaal kunnen 2 stemmen ondergebracht worden onder de GeniSys registers. Uiteraard zijn houten klavieren een optie, evenals vanaf model G 230 trekregisters.

G-210:  28 stemmen

G-220:  33 stemmen

G-230:  45 stemmen

G-330:  38 stemmen

G-340:  50 stemmen

G-350:  58 stemmen

Introductie GeniSys Stemmen

GeniSys Stemmen Demo

Allen Organs - Bouwproces

Allen Premium Klavieren

Demo-filmpjes

GeniSys-stemmen

(engelstalig)

Copyright: Allen Organ Benelux 2022 - Realisatie: Dogravo Drukwerkverzorging, Damwâld